
Omvisning den 16. april
Er du turist i København? Så kom forbi museet til en gratis omvisning på engelsk i påskeferien
Foråret er kommet, og inde i den smukke bibliotekshave ligger Dansk Jødisk Museum. Vi vil gerne invitere dig til en forårsomvisning den 16. april kl. 11. Omvisningen er gratis, når du har indløst billet til Dansk Jødisk Museum.
På omvisningen får du et dybtgående indblik i 400 års dansk jødisk historie og en forståelse for tankerne bag museets spektakulære arkitektur.
Omvisningen varer cirka en time og foregår på engelsk.
Vi glæder os til at se dig!
→ Tilmeld dig omvisningen ved at skrive til info@jewmus.dk

LGBTQ+ erfaringer under nazitiden
Foredrag på engelsk ved Eric Marcus
Vi er glade for at byde Eric Marcus velkommen til Dansk Jødisk Museum den 15. april kl. 16.30 - 18.00. Her vil han holde et spændende foredrag om LGBTQ+ erfaringer under nazitiden.
Eric Marcus er producer af podcasten Making Gay History, som giver en levende indsigt i LGBTQ+ historie gennem stemmerne fra de mennesker, der levede den.
Denne aften vil Eric Marcus præsentere en række af de stemmer, der også optræder i hans ”Nazi Era”-serie.
→ Tilmelding sker via info@jewmus.dk og koster 50 kr.
Pesach workshop i påskeferien
Kom med, når Dansk Jødisk Museum inviterer børn og deres voksne til en kreativ og sjov eftermiddag i skolernes påskeferie
Ferien ligger oveni den allerstørste, ældste og vigtigste højtid for jøder - nemlig Pesach.
Pesach handler om udfrielsen fra det jødiske slaveri i Egypten. Da Farao ikke ville lade jøderne gå, kom de ti plager til Egypten: vandet blev til blod, der kom frøer, myg, fluer, pest, bylder, hagl, græshopper, mørke og død.
Inspireret af fortællingen laver vi seje og farverige bogmærker! Vil du lave en frø? En myg eller fluer?
Når du har lavet et bogmærke, kan du sammen med os dykke ned i traditionerne om Pesach. Du kan læse og bladre i en jødisk Haggadah, som traditionelt bliver læst højt ved middagsbordet under Pesach. Og så kan hele familien smage det traditionelle usyret brød, matze.
Vi byder på en kop varm kakao til børnene og kaffe til de voksne.
Det sker onsdag den 16. april og søndag den 20. april begge dage fra 13:00-16:00.

Udenfor nazisternes rækkevidde
I tre afsnit fortæller historiker og forfatter Simon Kratholm Ankjærgaard den fulde historie om det, der skete før, under og efter krigen for jøderne i Bulgarien – og i de besatte områder.
I 1943 stod jøderne i Bulgarien på kanten af deportation og udryddelse, men katastrofen blev forhindret – og Bulgarien blev dermed det eneste land i Europa, hvor ingen jøder gik til i Holocaust. Historien om det bulgarske mirakel er forholdsvis ukendt – men miraklet er også mudret, for i de områder, der var besat af bulgarerne, blev stort set alle jøder dræbt.
Podcasten er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Jødisk Museum, Den Bulgarske Ambassade i København og Simon Kratholm Ankjærgaard.

Auschwitz-dag 2025
Den 27. januar blev den årlige internationale Holocaust-mindedag afholdt. I Danmark har dagen fået navnet Auschwitzdag, hvor vi mindes ofre for Holocaust og andre folkedrab.
I 2025 markeres 80-året for befrielsen af KZ-Auschwitz-Birkenau, en af de mest berygtede koncentrationslejre oprettet under Anden Verdenskrig.
Den 27. januar 1945 gik sovjetiske styrker ind i lejren og afslørede Holocausts gruopvækkende virkelighed. Denne dag markerede et afgørende vendepunkt, hvor verden for alvor begyndte at forstå det fulde omfang af de grusomheder, der blev begået af det nazistiske regime.
Det er afgørende vigtigt at holde fast i erindringen om Holocaust ikke mindst i en tid, hvor de sidste vidner stille forsvinder, og vi overtager ansvaret for at fortælle historien og holde mindet i live for fremtidige generationer.
Du kan se eller gense arrangementet ved at trykke her